h

Jeugdloon wordt vanaf 21 jaar afgeschaft

17 mei 2016

Jeugdloon wordt vanaf 21 jaar afgeschaft

Vorige week maakte minister Asscher (Sociale zaken en Werkgelegenheid) op een persconferentie bekend dat de leeftijdsgrens van het jeugdloon wordt verlaagd van 23 naar 21 jaar. Ook gaat het loon voor 18, 19 en 20-jarigen omhoog. Dit deed hij onder druk van de jongeren van Young & United die maandenlang harde acties voerden. SP-Kamerlid Sadet Karabulut: ‘Deze overwinning geeft een boost aan de strijd voor volledige afschaffing van het jeugdloon vanaf 18 jaar. Want volwassen ben je op de 18e ”.

Raadslid Ruud Merks hierover: “Fijn dat er nu landelijk een stap is gezet in de goede richting naar volledige afschaffing. Er zijn in Nederland meerdere gemeenten die hun gemeente al volledig jeugdloonvrij hebben gemaakt. En zo hoort het ook. Er zouden ook voorwaarden gesteld moeten worden aan bedrijven bij aanbestedingen. Dit is niet alleen sociaal richting hardwerkende jongeren, maar ook een krachtig signaal naar het Binnenhof om het achterhaalde jeugdloon helemaal af te schaffen. In november hebben we in de gemeenteraad hierover een motie ingediend. De gemeenteraad heeft de mogelijkheid hierover een besluit te nemen. Zodat Schijndel (en straks Meierijstad) in het rijtje komt te staan van illustere gemeentes als Den Haag, Amsterdam en Zwolle.
Helaas kregen we geen steun van de Schijndelse politiek”

Reactie toevoegen

U bent hier