h

Wethouder Witlox opnieuw niet thuis.

13 augustus 2016

Wethouder Witlox opnieuw niet thuis.

In de raadsvergadering van 19 juli kan verantwoordelijk wethouder Witlox geen antwoord geven op inhoudelijke vragen van de SP over het Schijndels Wmo- beleid. Hij moet eerst in overleg met de regiogemeenten. Terwijl een maand eerder hij de raad informeerde dat het Schijndels Wmo-beleid past binnen de uitspraak van de Centrale Raad van Beroep. Een uitspraak die gemeenten oplegt, dat het Wmo-beleid volgens de landelijke regels uitgevoerd moet worden. Zie ook ons bericht van 20 juli. Vervolgens geeft hij de toezegging voor 15 augustus de vragen de beantwoorden. Hij laat de SP-fractie dat deze datum niet mogelijk is. Wij ontvangen de antwoorden in de week van 23 augustus. Wellicht dat onze aanvullende vragen de oorzaak zijn.

Aanvullende vragen 28 juli:

Meneer Witlox u vertelt de raad dat in het voorjaar Schijndel is aangesloten bij de regio Oss als het gaat over de Wmo.

  1. Is bij U bekend dat deze regio met een vast bedrag per jaar per cliënt werkt?
  2. Dat de zorgaanbieders van dit bedrag alles moeten regelen, het aantal uren die de thuiszorgmedewerker ingezet wordt bij een cliënt, het salaris wat de medewerkster verdient, de administratie en meer.
  3. Wordt er vanaf het voorjaar in Schijndel volgens dezelfde methode gewerkt?
  4. Zo ja, waarom heeft u de raad hiervan niet op de hoogte gebracht?
  5. Werkt Laverhof volgens genoemde methode?
  6. Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Maar bent u het met mij eens dat het volgende voorbeeld echt niet kan;

Meneer, bijna 65 jaar, woont met moeder in een woning. Krijgen 2 uur huishoudelijke zorg vlg. Wmo en 1 uur HHT waar een eigen bijdrage van 10 euro per uur voor geld. Moeder sterft en de gemeente laat weten dat de Huishoudelijke Zorg nog tot het einde van het jaar hetzelfde blijft. Dezelfde dag komt er ook een bericht van Laverhof. Meneer krijgt maximaal 2 uur hulp per week op basis van HHT, eigen bijdrage 10 euro per uur. Zonder huisbezoek, zonder onderzoek wordt dit medegedeeld. Meneer maakt schriftelijk bezwaar. En per TELEFOON wordt verteld dat alles hetzelfde blijft als toen moeder nog leefde, tot aan het einde van het jaar.

  1. Bent u met mij van mening dat het hard nodig is dat u met Laverhof in gesprek gaat, om dit soort fouten te voorkomen? Het kan en mag niet zo zijn dat mensen de dupe worden/zijn van onjuist handelen.

Reactie toevoegen

U bent hier