h

Rembrandtboulevard: aanwonenden niet blij!

16 september 2016

Rembrandtboulevard: aanwonenden niet blij!

De gemeente Veghel wil de Rembrandtboulevard, aansluitend op de brug over het kanaal, gaan aanpassen. Ze heeft hiervoor in juli een plan ingediend, waar de aanwonenden helemaal niet blij mee zijn. Er is wel goed  gekeken naar de belangen van projectontwikkelaar Heijmans die op de vrijkomende grond huizen wil gaan bouwen, maar aan de belangen van de bewoners is voorbijgegaan.

Ondanks protest van aanwonenden wilde de gemeente het plan doorzetten. Nu hebben de bewoners met steun van SP en TEL een alternatief plan laten ontwerpen om te laten zien dat het anders kan.

Nu is de gemeente met een rapport gekomen waar de verschillende varianten naast elkaar zijn gelegd. Conclusie van het rapport: Hou het bij het oorspronkelijke plan.

Naar het idee van de SP ligt er nu nog  steeds een slecht plan dat slecht onderbouwd is. Er is bijvoorbeeld geen goed verkeersonderzoek gedaan en de relatie met de ontwikkelingen met de N279 zijn niet beschreven.

Kortweg een reden om het voorstel af te keuren en te pleiten voor een goed en duurzaam plan, waar niet alleen rekening wordt gehouden met de projectontwikkelaar.

Reactie toevoegen

U bent hier