h

Openbaar vervoer behouden voor het Wijbosch

18 oktober 2016

Openbaar vervoer behouden voor het Wijbosch

Maar liefst 79 mensen hebben de moeite genomen de SP-enquête over de buslijn 159 in te vullen. Heel goed. Van deze 79 gezinnen, zijn 74 gezinnen van mening dat de buslijn door het Wijbosch moeten blijven.

Foto: SP
Mw Annie Heesakkers in gesprek met wethouder Claassen en wethouder Witlox

Opvallend is dat een meerderheid aangeeft zelf geen of weinig gebruik te maken van het openbaar vervoer. Maar het voor met name ouderen belangrijk vinden dat het Wijbosch bereikbaar blijft. Ook de directeur van het Barbara schrijft in zijn informatieblad het volgende; “Het opheffen van de buslijn is een behoorlijk gemis voor onze bezoekers die afhankelijk zijn van openbaar vervoer.” Het is natuurlijk niet meer dan normaal dat een verzorgingshuis goed te bereiken is met het openbaar vervoer.

Mevrouw Annie Heesakkers, 84 jaar, in gesprek met wethouder Claassen en Witlox kon dit zeker beamen. Ik ben nu nog goed ter been, kan nog goed fietsen. De tunnel is een probleem voor mij. De jeugd die met drieën langs elkaar fietsen en dan ook nog met de mobiel in de hand, zorgt ervoor dat ik door de tunnel niet fiets, maar loop. Ik vraag mij wel af hoe lang ik dit nog kan. Misschien moet ik daarvoor wel gaan verhuizen.

Uit de enquête blijkt dat het zover niet mag komen. Verschillende opties die vanuit het Wijbosch aangedragen worden zijn,

  • Waarom 159 opheffen? De bus om de 2 uur laten rijden zou ook kunnen.
  • Waarom de snelbus, lijn 306 niet door het Wijbosch laten rijden? In afstand en tijd maakt dat voor de bus niet veel uit.
  • Is een buurtbus een uitkomst?
  • In plaats van twee haltes in het Wijbosch, alleen een halte bij het Barbara.

Beide wethouders beloofden dat het college haar best gaat doen bij de onderhandelingen met Arriva en provincie. Want de beslissing dat lijn 159 opgeheven wordt, is nog niet gevallen. Lukt het niet buslijn 159 te behouden dan zal de gemeente met een voor iedereen een goed alternatief moeten komen. Het Wijbosch moet ook in de toekomst bereikbaar blijven met het openbaar vervoer.

Reactie toevoegen

U bent hier