h

Oude Hoevenbraak goede grond voor... Tomatenplantjes

13 mei 2017

Oude Hoevenbraak goede grond voor... Tomatenplantjes

Foto: SP

Zaterdagmiddag hebben we de bewoners van de ‘oude’ Hoevenbraak     ( het voormalig gemeentelijk woningbedrijf) gefeliciteerd met het behoud van hun wijk. De bouwvereniging gaat de woningen opknappen!! Drie keer is scheepsrecht. De gemeente was in de jaren 80 eerder van plan de wijk te slopen. Dankzij de actie van de bewoners is toen de sloop niet doorgegaan. De tweede keer van dreigende sloopplannen hebben de bewoners dit opnieuw weten te voorkomen. Met toen de SP-wethouder Ger Wouters als verantwoordelijke, zijn de woningen verkocht aan Bouwvereniging Huis en Erf. In de verkoop voorwaarde opgenomen dat de woningen tot 2020 niet gesloopt mochten worden. Nu in 2017 zijn eerdere sloopplannen voor de wijk opnieuw voorkomen en worden de woningen opgeknapt. En hiermee heeft Schijndel een stukje ‘Levende Geschiedenis’ van de wederopbouw na de oorlog behouden.   Hieronder een uitgebreide fotoreportage

Foto: SP

Foto: SP

Foto: SP
Foto: SP
Foto: SP
Foto: SP
Foto: SP
Foto: SP
Foto: tvschijndel / tvschijndel.nl

Reactie toevoegen

U bent hier