h

"in gelul kun je niet wonen"...

8 juni 2017

"in gelul kun je niet wonen"...

Foto: SP

Teleurstellend was de beeldvormende avond over een woonvisie voor Meierijstad. Geen debat dat er snel woningen gebouwd moeten worden in Meierijstad. Geen voorstellen voor nieuwe bouwplannen. Nee, er was informatieverstrekking hoe het proces moet verlopen om in september 2018 een woonvisie te kunnen presenteren. Wat voor SP-raadslid Kees van Limpt de aanleiding was om te vermelden dat in de jaren 70 Jan Schaefer al op merkte; 'in gelul kan je niet wonen", ga aan de slag met het bouwen van woningen!!

Maar liefst anderhalf jaar neemt het college de tijd om via een projectgroep, een startconferentie, een basisdocument, een klankbordgroep en een slotconferentie te komen tot een woonvisie.Terwijl iedereen weet dat er NU al een groot tekort is aan betaalbare woningen. Betaalbare huurwoningen en betaalbare koopwoningen. Er is niets mis mee om een visie te ontwikkelen wat je komende jaren aan woningen nodig hebt. Maar ga daar niet op zitten wachten, ga aan de slag. Wees creatief met een starterslening bijvoorbeeld. Voor een heel snel resultaat, semi-permanente huur woningen bouwen. De eerdere verkiezingsbeloftes, meer betaalbare woningen met name voor starters en ouderen moeten worden nagekomen. De SP blijft er bovenop zitten!!!!!!

Reacties

Zo is dat Kees. Jij was de enige met de echte klare taal. Doe de groeten aan Ruud!

Reactie toevoegen

U bent hier