h

SP vindt "alternatieven" voor "karbonaadjesfabriek" Meierijstad !

15 juni 2017

SP vindt "alternatieven" voor "karbonaadjesfabriek" Meierijstad !

Vooropgesteld is SP Meierijstad tegen de bouw van megastallen zijn op welke locatie dan ook. Er moet een eind komen aan de “overbevolking” van Brabant van dieren, die meestal voor de export bestemd zijn. Maar waarvan wij de overbelasting op allerlei fronten moeten slikken. Ook hier wordt de mens weer onderschikt gemaakt aan financiële belangen. Worden risico's op het gebied van gezondheid gebagatelliseerd. Waarschuwingen vanuit de GGG afgedaan als 'adviezen' die niet rechtsgeldig zouden zijn.

Maar als een meerderheid van de raad van Meierijstad– net als de draaikonten van het CDA – toch bereid is in te stemmen met de vestiging van deze karbonaadjesfabriek dan zullen wij als SP inbrengen, dat er beslist wel alternatieve locaties te vinden zijn.

Alternatief: Foodpark

Wat dacht u van het Foodpark in Veghel? Het bedrijf voldoet volgens de beschrijving aan alle milieunormen en is qua duurzaamheid volledig bij de tijd. Heeft maar een beperkt aantal hectares aan grond nodig. Dus waarom zou dit bedrijf dan niet op een bedrijventerrein een plek kunnen vinden? Om dan meteen mede invulling te geven aan het doel van dit park: foodgerelateerde bedrijven een plek bieden. Duidelijker kan toch niet? Bovendien ingericht voor de aan- en afvoer door vrachtwagens. Al kunnen de varkenshaasje van daar zo naar de Sligro/Jumbo lopen.

Alternatief: Evenemententerrein "Knokert"

Mocht dat onverhoopt toch een brug te ver gevonden worden dan hebben wij een tweede locatie achter de hand. Het evenemententerrein aan de Knokert in Veghel. Ooit voor veel geld ingericht om Vudel een plaats te kunnen bieden en later het bouwdorp. Maar nu alleen nog in beeld voor de tijdelijke onderkomens van kermislieden. Die ook best elders een plekje kunnen vinden. Een uitstekende locatie dus, aan de rand van een industriegebied (en ooit in beeld als potentiële uitbreidingslocatie daarvan) en tegen de A50 aan. Met een beperkt aantal boerenbedrijven in de directe omgeving. En ook eigendom van de gemeente Meierijstad.

Waarom eerder onderzochte alternatieve locaties niet geschikt blijken wordt niet gemeld. Moeten we maar voor waar aannemen. Laten we dan deze twee onderzoeken. Of liever nog: een meerderheid vinden in de raad, die tegen de vestiging van deze megastal stemt

Reactie toevoegen

U bent hier