h

Cliënten van Reinier van Arkel laten zich horen.

5 september 2017

Cliënten van Reinier van Arkel laten zich horen.

Foto: SP

Nee, ze laten zich hun Onderdac niet zonder slag of stoot afnemen. Onderdac is hun activiteitencentrum waar ze allen heel tevreden over zijn. En nog belangrijker, mede dankzij  de begeleiding van deze mensen met een psychiatrische aandoening, in hun Onderdac, kunnen ze zichzelf zijn.

Dit werd erg duidelijk gemaakt tijdens een bijeenkomst. SP- raadslid Wouters was erbij.

Reinier van Arkelgroep heeft aangekondigd dat ze per 1 januari 2018 willen stoppen met dagactiviteiten. Zij beslissen dat dit niet meer tot hun kerntaak behoort!!!!!!!!!! Alleen medicijnen voorschrijven wel dan? Een terechte vraag, die wat de SP betreft met Nee beantwoord moet worden.

Alle cliënten hadden een brief gekregen en verdere tekst en uitleg zou naar ieder individueel volgen. NIET dus. Standvastig hebben alle cliënten bedongen dat de directeur van Reinier van Arkel en verantwoordelijk wethouder Wiltlox (Team Meierij) tijdens een bijeenkomst tekst en uitleg kwamen brengen. Beide heren is duidelijk gemaakt dat deze groep mensen, die ook mantelzorgers zijn van elkaar, niet van elkaar gescheiden willen worden. Vele aanwezigen hebben al eerder geprobeerd op andere locaties in de wijken te functioneren. Hebben hier flink hun kop gestoten en hebben nu hun rust gevonden in Onderdac. En dat moet zo blijven, aldus alle aanwezigen.

Op de vraag van ons raadslid, “Gaat de gemeente de activiteiten overnemen, als Reinier van Arkel echt gaat stoppen?” antwoorde wethouder Witlox, “Daar ga ik niet over, ik ga niet over de financiën. We moeten samen goed kijken.”

Het laatste woord is hier nog niet over gezegd. De cliënten hebben eerst nog een individueel gesprek met de leiding van het activiteitencentrum. Of de cliënten nog verdere stappen moeten ondernemen voor behoud van Onderdac is nu nog niet duidelijk.

Op de steun van de SP kunnen ze dan in ieder geval rekenen.

Reactie toevoegen

U bent hier