h

Verdwijnen de “groene longen” van Veghel na sloop viaduct?

11 september 2017

Verdwijnen de “groene longen” van Veghel na sloop viaduct?

Foto: SP

Als je Veghel binnen rijdt vanaf de brug over het kanaal zie je het mooie groen van de vele bomen en struiken daar. Ook als je vanuit het centrum Veghel uit gaat zie je weelderig groen. Je zou het “de groene longen van Veghel” kunnen noemen.

Helaas lijken die gedoemd te gaan verdwijnen. Want als in het kader van de plannen rond de Rembrandtboulevard het viaduct gesloopt wordt, al het verkeer over de huidige afrit aan de kant van de Leest gaat en de korte haak wordt gerealiseerd verandert de situatie ingrijpend. Maar vooral als hier op deze plaats 220 woningen gebouwd gaan worden zullen deze groene longen ongetwijfeld verdwijnen. Want bouwgrond moet “schoon” opgeleverd worden. Zonder begroeiing. Zodat er sprake zal zijn van een enorme kaalslag. Misschien komen er in achtertuintuintjes van de nieuw gebouwde woningen wat nieuwe boompjes en struiken, maar wij vrezen dat het totaalbeeld toch ingrijpend anders zal zijn. Er van het vele groen weinig over zal blijven. Zeer benieuwd wat er in het nieuwe bestemmingsplan uiteindelijk zal resteren van de vele bomen die er nu nog staan. Maar we vrezen het ergste.

Foto: SP
Foto: SP
Foto: SP
Foto: SP

Reactie toevoegen

U bent hier