h

De gemeenteraad steunt de SP

12 oktober 2017

De gemeenteraad steunt de SP

Het regresrecht Wmo komt op de plaatselijke politieke agenda van de gemeenteraad Meierijstad. De gemeenteraad zal zich uit kunnen spreken of het convenant (overeenkomst) tussen de VNG en het Verbond van Verzekeraars verlengd moet worden. Is de gemeenteraad het ermee eens dat Verzekeraars zich voor een absurd klein bedrag zich af kunnen kopen voor het betalen van letselschade gevolgen na bijvoorbeeld een verkeersongeval. Waarna de gemeente vervolgens die  verantwoordelijkheid over neemt door ermee in te stemmen dat slachtoffers verplicht worden zich bij de gemeentelijke Wmo aan te melden. Met andere woorden, de gemeenschap betaalt.

Dat is het resultaat na de raadsvergadering van donderdag 12 oktober. In oktober/november besluit de VNG over al dan niet voort zetten van de overeenkomst. En dan voor 2018 en meerdere jaren zodat gemeenten niet meer uit kunnen stappen. Gelukkig kunnen gemeenten nog tot eind december laten weten of ze instemmen of niet. Hopelijk gaat de raad het college adviseren de overenkomst niet voort te zetten.

Reactie toevoegen

U bent hier