h

Gemeenteraad steunt SP voorstel

10 november 2017

Gemeenteraad steunt SP voorstel

Foto: SP
Met 27 stemmen voor en 6 tegen (VVD, D'66 en Lijst Blanco0 is de gemeenteraad akkoord gegaan met een motie van de SP om de vergunningen voor bouwen of kappen en plannen weer in de lokale kranten te plaatsen.  Sinds juli van dit jaar konden inwoners dit alleen nog maar digitaal lezen via Overheid.nl. Dit leidde tot veel onvrede. SP raadslid Kees van Limpt : "als we uit moeten gaan van actieve betrokkenheid van burgers, dan moeten we het de burgers niet te moeilijk maken."  Om er aan toe te voegen: "Nu moeten ze zelf gaan zoeken op een digitale site of er iets speelt in hun buurt. Terwijl er ook aan wordt voorbij gegaan aan het feit dat niet iedereen een computer heeft of weet hoe hij/zij er mee moet omgaan" 

Op de gemeentelijke pagina's van de lokale kranten is volgens de SP voldoende ruimte om weer een overzicht te maken van de diverse vergunningsaanvragen. 

Van Limpt:  "Nu lezen ze wel mooie profielen van raadsleden maar niet wat hen direct kan raken (of raakt) in hun leefomgeving en buurt. Geef blijk van de dienstbare opstelling van de lokale overheid en kom de burgers tegemoet. Publiceer die vergunningen gewoon weer op de gemeentelijke pagina's van de lokale kranten"

 Burgemeester haalt bakzeil

Burgemeester Fränzel deed zijn uiterste best om de raad te ervan te overtuigen om niet mee te gaan in de motie van de SP. De burgemeester wilde alleen de ingeslagen weg van de digitale aanpak van informeren handhaven.  Fränzel kreeg echter de handen niet op elkaar. Een zeer ruime raadsmeerderheid was het niet met hem eens en gaf steun aan het voorstel van de SP.

Reactie toevoegen

U bent hier