h

Ramen lappen

7 november 2017

Ramen lappen

Vroeger, vóór de tijd van WMO, waste de thuishulp nog eens in de zoveel tijd de ramen aan de buitenkant bij hun cliënten. Met alle bezuinigingen in de Wmo valt dit niet meer in de regeling. Met als gevolg dat vele WMO-cliënten tegen vuile ramen aan zitten te kijken.

Foto: SP
De SP- fractie vindt dat dit probleem heel eenvoudig opgelost kan worden. Verstrekt mensen die onder de Wmo regeling vallen vouchers van 50 euro om hun ramen te kunnen laten lappen. Volgens het Wmo-budget mag dit niet. Maar het kan betaald worden via de sociale dienst.

Zoals verwacht weet de verantwoordelijk wethouder dan te vertellen dat zijn moeder ook thuis zit. En de kinderen haar helpen met het lappen van de ramen. Grote flauwekul dus, want niet iedereen heeft hulp waar op terug gevallen kan worden.

Waar een wil is, is een weg. In Boxtel, met een SP-wethouder is het wel ingevoerd. zie: https://boxtel.sp.nl/nieuws/2017/10/vouchers-ramen-wassen-voor-boxtelse-minima

Reactie toevoegen

U bent hier