h

21 MAART: STEM TEGEN SLEEPWET

14 februari 2018

21 MAART: STEM TEGEN SLEEPWET

Foto: sleepwet.nl / sleepwet.nl

Op woensdag 21 maart zijn er GEEN raads­verkiezingen in Meierijstad. Er is immers al in november 2016 gekozen in verband met de fusie en nu weer verkiezingen zou te snel zijn.

Maar dat betekent niet dat u op 21 maart niet hoeft te stemmen! Want dan kan er gestemd worden over de sleepwet, ofwel de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Door deze wet kan de AIVD en de MIVD grote hoeveelheden data verzamelen, zonder dat ze een duidelijk doel hebben waar ze naar op zoek zijn.

Instanties als de Raad van State, de Weten­schappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, de Nederlandse Vereniging van Journalisten en verscheidene wetenschappers hebben al hun zorgen geuit over deze wet. De wet is op 11 juli aangenomen door de Eerste Kamer en dreigt op 1 mei in te gaan.

De SP heeft als een van de weinige partijen tegen deze wet gestemd, omdat deze de veiligheid van de inwoners van Nederland niet vergroot maar verkleint. Veiligheid en privacy gaan immers hand in hand.

Bij elke terroristische aanslag blijkt dat de dader al in beeld was bij de politie of de veiligheidsdiensten. Nog meer informatie verzamelen helpt niet, betere informatie-uitwisseling tussen verschillende veiligheids­diensten uit andere landen werkt wel. Uiteindelijk wordt de hooiberg waarin naar een speld gezocht moet worden steeds groter. Dat zegt ook Pieter Omzigt van het CDA, in een rapport namens de Raad van Europa. Dat zegt ook de FBI, omdat de NSA in Amerika deze bevoegdheid al heeft en gebruikt.

Kortom genoeg reden om tegen deze wet te stemmen. SP Meierijstad gaat komende weken campagne voeren voor het referendum over deze sleepwet. Wilt informatie, helpen of flyers of posters verspreiden, neem dan contact op met de afdeling, meierijstad@sp.nl

Meer informatie over de sleepwet:

Reactie toevoegen

U bent hier