h

TEKORT AAN SOCIALE HUURWONINGEN SNEL OPGELOST?

5 april 2018

TEKORT AAN SOCIALE HUURWONINGEN SNEL OPGELOST?

Foto: Guido Tubbing / SP Veghel

Je zou het bijna gaan geloven, als je de artikelen leest in de (lokale) kranten; Er wordt hoog opgegeven over de ‘shortlist’ die door het college vastgesteld moet worden. Het zogenaamde ‘aanjaagteam’ heeft die gepresenteerd. Zestig locaties, die in aanmerking komen voor sociale huurwoningen. Daar zit de eerste bedenking. Want niet alle locaties zijn eigendom van de gemeente of de woningcorporaties. Maar deze plekken  geven alleen eventuele mogelijkheden om sociale huurwoningen te bouwen.

Maar – en dan volgt bedenking twee – er wordt nergens aangegeven hoeveel woningen er nu daadwerkelijk nodig of gewenst zijn. Ook niet wat voor woningen dat dan zouden moeten zijn. Bovendien - bedenking drie - blijft onduidelijk waar die locaties dan liggen. En ook de verdeling over de kernen blijft onbekend. Wij denken dan ook: eerst zien, dan geloven.

In de shortlist staan ook zeven locaties genoemd, waar binnenkort gebouwd gaat worden. Dit gaat om 81 woningen, maar die worden inmiddels voor de derde keer geteld. Ze stonden immers  in voorgaande jaren ook al op de lijst met prestatieafspraken die gemaakt waren. Klinkt mooi, maar dat is dus oud nieuws. Kortom: alles wat gebouwd wordt in de sociale huursector is meegenomen, maar onduidelijkheid en vaagheid blijven troef.

Daarom noemen wij het ook een druppel op de gloeiende plaat. De SP zal blijven aandringen op concrete snelle duidelijkheid over locaties en woningen. Want de nood blijft onverminderd hoog!

Reactie toevoegen

U bent hier