h

Subsidie voor zwemlessen Stichting Buitengewoon Bijzonder

10 juli 2018

Subsidie voor zwemlessen Stichting Buitengewoon Bijzonder

Foto: aqua health / aqua health

Fractievoorzitter Ruud Merks reageert verheugd op het persbericht van de gemeente Meierijstad.  Menig keer vroeg hij al aandacht voor zwemlessen aan kinderen met een beperking.  Het lijkt nu zijn vruchten te gaan afwerpen. De gemeente stelt (een nog onbekend) subsidiebedrag beschikbaar Stichting Buitengewoon Bijzonder. Met deze financiële ondersteuning kan, volgens de gemeente, Aqua Health (onderdeel van de stichting) haar zwemlessen voor kinderen die bijzondere aandacht nodig hebben, het volgende zwemseizoen voortzetten.  Ruud Merks: "Natuurlijk is dit positief nieuws, geweldig voor de kinderen. Ik ben heel benieuwd naar de reactie van de stichting, of ze met dit bedrag ook daadwerkelijk hun zwemlessen het komende seizoen kunnen voortzetten"
Aqua Health biedt zwemlessen aan voor kinderen met bijvoorbeeld autisme of ADHD. De zwemschool heeft niet meer genoeg financiële middelen om de zwemlessen voort te zetten in het nieuwe zwemseizoen. Daardoor dreigden de zestig zwemleerlingen, die niet meekunnen in het reguliere zwemonderwijs, buiten de boot te vallen.

Zie ook: https://meierijstad.sp.nl/nieuws/2018/06/sp-vraag-aandacht-voor-kinderen...

Reactie toevoegen

U bent hier