h

SANDRA BECKERMAN SPREEKT OVER KLIMAATRECHTVAARDIGHEID

28 oktober 2018

SANDRA BECKERMAN SPREEKT OVER KLIMAATRECHTVAARDIGHEID

Foto: SP / sp.nl

Op maandagavond 29 oktober komt SP-Tweede Kamerlid Dr. Sandra Beckerman spreken over klimaatrechtvaardigheid.

Een groot aantal partijen heeft het klimaatakkoord ondertekend. In 2030 moet de hoeveelheid broeikasgassen (CO2) met 49% zijn verminderd om al te sterke opwarming van de aarde tegen te gaan. Hoe gaan we dat voor elkaar krijgen in twaalf jaar tijd?  Moeten de burgers alles zelf regelen of neemt de overheid het voortouw?  En hoe worden de multinationals in de huidige politieke verhoudingen verplicht om hun uitstoot te reduceren? Wie  gaan daar aan verdienen en wie gaat de rekening betalen?
Sandra licht toe hoe we op een rechtvaardige manier de klimaatdoelen kunnen behalen.

De Osse oud-wethouder Jules Iding, drijvende kracht achter het Osse en Bossche comité Klimaatrechtvaardigheid,  zal zijn visie geven op de plannen van de provincie en de gemeente Oss en Den Bosch om een groot windmolenpark in de Osse polder te realiseren.  

Sandra Beckerman zal aan het einde van de avond de website van het comité Klimaatrechtvaardigheid lanceren.

Sandra Beckerman, gepromoveerd archeologe,  geniet grote bekendheid als voorvechter voor het stoppen met de gaswinning in Groningen. Ook voert ze onophoudelijk strijd voor een eerlijke compensatie voor de duizenden mensen in Groningen die in hun bestaanszekerheid zijn getroffen door de gaswinning.

Wanneer: Maandavond 29 oktober
Waar: SP-partijkantoor Oss, Linkensweg 40 A
Aanvang: 19:30 uur, inloop van 19:15 uur

Voor informatie: Henk van Gerven,  06-18305838  of hvgerven@sp.nl 

Reactie toevoegen

U bent hier