h

SP KRIJGT EINDELIJK GELIJK

14 oktober 2018

SP KRIJGT EINDELIJK GELIJK

Er was een vernietigend rapport van de rekenkamercommissie voor nodig om de gemeenteraad te overtuigen dat er beleid moet zijn voor alles in het Sociaal Domein. De raad moet beslissen over hoe de Wmo, de Jeugdzorg, de participatie uitgevoerd moet worden. Een wijzigingsvoorstel van de volledige oppositie in de raadsvergadering werd door alle partijen over genomen. Voor 1 mei 2019 gaat de raad het beleid vaststellen. Een opmerkelijk resultaat dat de gehele coalitie het wijzigingsvoorstel steunt.

“Eindelijk, de aanhouder wint,” aldus raadslid Wouters. Alle partijen trokken in de eerdere commissievergadering het boetekleed aan. “We hebben flink op onze donder gekregen, er moet een beleidsnota komen,” zijn opmerkingen die gemaakt zijn.

Voor de SP-fractie reden om tevreden te zijn dat de raad nu eindelijk haar verantwoording neemt om beleid te maken. Het resultaat telt. Maar het blijft schandalig dat alle partijen deze verantwoording niet eerder hebben genomen. Dat onze fractie hier bijna twee jaar lang op heeft moeten aandringen. De volgende stap moet een beleid zijn waar niet de financiën maar de mens centraal staat. De SP heeft al verschillende voorstellen klaarliggen. We zijn benieuwd of we de andere partijen op basis van argumenten kunnen overtuigen.

Reactie toevoegen

U bent hier