h

Toeristenbelasting ja of nee?

4 januari 2019

Toeristenbelasting ja of nee?

Foto: SP Meierijstad / gt

In de raadsvergadering van woensdag 19 december bleken de meningen over de (her)invoering van de toeristenbelasting behoorlijk verdeeld te zijn. Er kwamen heel wat (kul)argumenten voor en tegen deze belasting aan bod. Maar vooral de rol van het CDA was opmerkelijk in dit debat. CDA raadslid Johan van Gerwen is radicaal tegen deze ‘verschrikkelijke’ belasting, terwijl CDA wethouder Jan Gooijaart de belasting verdedigt. 

Als de SP vóór de belasting blijkt te gaan stemmen, omdat tegen stemmen tot een verhoging van de onroerend goed belasting betekent, trekt van Gerwen alles uit de kast om de SP zwart te maken. Daarbij wordt door hen een verkeerde berekening aangehaald (klakkeloos overgenomen uit het Babants Dagblad), waarbij het gaat over wat een “SP-gezin” in Meierijstad zou moeten gaan betalen. Niet de genoemde - fout berekende - 56 euro, maar hooguit 42 of 28 euro. Die wij op de meeste plaatsen elders overigens ook moeten dokken of meer zelfs. Blijkbaar heeft hvan Gerwen de stukken toch niet goed gelezen. Uiteindelijk werd het daardoor 18 stemmen voor en 14 tegen, De SP laat liever de gasten wat meer betalen, dan er vóór gaan betalen. En die bezoekers zullen er zeker niet voor wegblijven. Ook het SP-gezin niet.

Reactie toevoegen

U bent hier