h

Handen af van het Wijboschbroek

28 februari 2019

Handen af van het Wijboschbroek

Foto: SP

SP verspreidt folder onder de inwoners van Wijbosch:

Aan alle inwoners van het Wijbosch

Het moet niet gekker worden. Half februari kreeg de raad de mogelijkheden te zien waardoor de bedrijventerreinen als De Dubbelen in Veghel beter te ontsluiten zijn. Natuurlijk niks mis mee om een bedrijventerrein beter te ontsluiten. Goed voor de economie en voor de doorstroming op de A50.

Wat wel te gek voor woorden is de optie;

  • Wegen die vanaf het viaduct bij Retsel in Heeswijk-Dinther door het Wijboschbroek lopen. Daar dus via dat viaduct het kanaal over. En dan door ons prachtig natuurgebied richting Eerde. Om daar dan over de A50 op De Dubbelen uit te komen.

Kilometers extra weg, nota bene door de kwetsbare natuur van het Wijboschbroek. Terwijl aan de andere kant van het kanaal de N279 al verdubbeld wordt tot vier rijstroken.

  • Ook wordt de optie bekeken om een ‘korte bocht’ te maken bij de Amert.

Deze optie biedt eigenlijk dezelfde oplossing voor veel minder geld en vooral veel minder extra asfalt.

Het lijkt erop dat het een hobby is van de asfaltcowboys, steeds meer wegen. Want ook aan de kant van Keldonk wordt gekeken naar nieuwe verbindingswegen aan de overkant van het kanaal. Om de bedrijventerreinen Doornhoek en het Foodpark beter te ontsluiten. Maar ook hiervoor is een al eerder geopperde mogelijke oplossing voor de hand, zonder al dat nieuwe asfalt.

Al eerder lukte het de inwoners van Zijtaart met succes actie te voeren tegen een plan voor een omleiding van de N279 langs hun dorp. Nu wij………………

Nu gaat het om het behoud van het Wijboschbroek. De SP gaat graag samen met U de strijd aan. Laat weten wat u ervan denkt. Laten we de krachten bundelen.

Handen af van het Wijboschbroek!!!!!!!!!!!!!

Socialistische Partij, Andoornstraat 5, 5482 PB Schijndel

Tonnie Wouters, tel 5430460 of 06 17349452, Ruud Merks, tel 5476008 of 06 23008346

Mail: Meierijstad@ sp.nl

Reactie toevoegen

U bent hier