h

Onzinnigheid troef: onzinnige regels

8 februari 2019

Onzinnigheid troef: onzinnige regels

Foto: Pixabay / Pixabay.com

Tijdens de raadsvergadering van 31 januari werd het paraplubestemmingpslan parkeren vastgesteld. Hierin staan parkeernormen die gaan gelden, met daarnaast ook voor fietsparkeerplaatsen.

De SP heeft met dit plan ingestemd, maar nadrukkelijk afstand genomen van de daarin opgenomen normen voor een “fietsenschuur”. Voor een gezin met kinderen, die samen vier fietsen hebben, moet volgens die richtlijn namelijk (exclusief bergruimte, staat erbij) een kleine acht vierkante meter groot zijn. Bij recent opgeleverde nieuwbouwwoningen staan schuurtjes, die amper de vier vierkante meter halen. Deze moeten in de toekomst dus twee keer zo groot worden. En daarmee worden de kosten voor een dergelijke woning flink verhoogd.

Maar je weet van te voren natuurlijk niet, aan wie het huis verkocht gaat worden. Of wie het gaat huren. Als de fietsenschuur niet groot genoeg is, mag genoemd gezin het dan niet kopen of huren? Hoe ga je dat controleren? Als pa of ma een racefiets of mountainbike erbij neemt en daarmee de norm overschrijdt, moeten ze er dan uit? Kortom: een onzinnige, oncontroleerbare en niet te handhaven norm. Het vreemde is dan, dat je in de gemeenteraad een roepende bent in de woestijn. Argumenten hebben geen enkele invloed. Geen van de andere fracties reageerde. Dus moeiteloos en kritiekloos akkoord met oncontroleerbare en onhanteerbare normen. Onzinnigheid troef.

Reactie toevoegen

U bent hier