h

LAAT ZE MAAR DRAAIEN, DIE WINDMOLENS, OF NIET?

15 juli 2019

LAAT ZE MAAR DRAAIEN, DIE WINDMOLENS, OF NIET?

Foto: sp boxtel / sp boxtel

De SP gaf het college de wind van voren” lazen we in het Brabants Dagblad. Het ging over de bespreking van het voorstel windpark Veghel win(t)d. Dit voorstel kreeg een meerderheid van de raad mee, maar ook tien raadsleden, waaronder de fractie van de SP, waren tegen het voorstel. Geen principieel punt voor ons, want we zijn voor duurzaamheid en beseffen dat er klimaatmaatregelen getroffen zullen moeten worden, maar dan wel graag volgens een procedure die deugt. En dat voor ons de belangrijkste reden om er niet in mee te gaan. 

Het traject loopt al vier jaar, maar nu moet het voorstel er ineens vlak voor de vakantie in vliegende vaart doorheen gejast worden, omdat bedrijven anders hun subsidie dreigen te missen. Dat noemen wij: “chantage”. Bovendien neemt de gemeente een verlies van minstens anderhalf miljoen euro voor lief, omdat percelen industriegrond niet verkocht kunnen worden. Het is toch een initiatief van grote bedrijven? Vraag dan compensatie daarvoor. Handel is handel, toch? Maar het meest kwalijke is toch wel, dat omwonenden en betrokken burgers onvoldoende zijn meegenomen in het proces. Diverse andere fracties hadden hierover ook hun bedenkingen en vraagtekens, maar stemmen dan toch braaf in. Zoals we vaak zien, niet de argumenten tellen, maar ze laten zich leiden door wat het college en de coalitie wil. Waaien op dat vlak met alle winden mee. Wij dus niet!

Reactie toevoegen

U bent hier