h

ZWEMMEN IN HET GELD, OF ZWEMMEN IN HET WATER?

15 juli 2019

ZWEMMEN IN HET GELD, OF ZWEMMEN IN HET WATER?

Een voorbereidingskrediet van maar liefst één miljoen euro m.b.t. de bouw van twee nieuwe zwembaden. Dat is veel geld. Toch stemde de raad er unaniem mee in. Met wel de nodige discussie over de locaties. Natuurlijk: één in Sint-Oedenrode en één in Veghel, zoals de wethouder fijntjes opmerkte, maar waar dan precies? Er komt een zo concreet mogelijk voorstel, beloofde ze. De totale investering bedraagt maar liefst negentien miljoen euro. 

Alsof we zwemmen in het geld in Meierijstad. De lachende derde in dit geheel is LACO, de exploitant van het zwembad in Veghel. LACO heeft in het verleden de gebouwen kunnen kopen voor 100 euro en later ook de grond voort de toen geldende prijs. Maar daar zaten geen garanties over de herbouw van een nieuw zwembad. Zij kunnen straks de winst opstrijken van de verkoop van de grond in het centrum en de gemeente moet ergens grondaankopen voor een nieuw bad. Een fraai voorbeeld van de marktwerking, waaruit weer eens blijkt, dat bedrijven de lusten hebben en de belastingbetaler de lasten draagt. Maar ook wij als SP gunnen onze inwoners de mogelijkheid te zwemmen in het water. Want zwemmen in het geld is immers alleen weggelegd voor Dagobert Duck.

Reactie toevoegen

U bent hier