h

HEBT U HUISHOUDELIJKE HULP WMO? VRAAG EEN HER-INDICATIE AAN!

12 januari 2020

HEBT U HUISHOUDELIJKE HULP WMO? VRAAG EEN HER-INDICATIE AAN!

Nieuw in 2020 is dat Meierijstad zich gaat houden aan een uitspraak van de Centrale Raad van Beroep: een beschikking is pas rechtsgeldig als de zorg is uitgedrukt in uren. De huidige werkwijze van een beschikking voor een “schoon en leefbaar huis” voldoet hier niet aan. Tot nu toe was dit wel de werkwijze van de gemeente.

Bij nieuwe aanvragen EN als mensen zelf om een herindicatie vragen zal de zorgaanbieder in overleg met de klant het aantal uren per week vast stellen om het resultaat te behalen wat nodig is. En legt dit vast in het ondersteuningsplan. Liever had de SP gezien dat dit door een onafhankelijke persoon/organisatie werd gedaan, maar het is al wel een verbetering. Kwalijk is dat dat de gemeente niet iedereen gaat her-indiceren.

Denkt u dat u meer uren huishoudelijke zorg nodig hebt? Vraag om een herindicatie bij de gemeente. Misschien dat er meer uren huishoudelijke zorg voor u uit komt.

Voor meer informatie: tel. 073-5430460 of via mail meierijstad@sp.nl

 

Reactie toevoegen

U bent hier