h

Meierijstad steunt voorstel SP en wil af van de verhuurdersheffing

7 februari 2020

Meierijstad steunt voorstel SP en wil af van de verhuurdersheffing

Foto: SP

De gemeenteraad van Meierijstad heeft gisteravond haar steun uitgesproken voor de woningbouwcorporaties die de verhuurdersheffing van tafel willen.

Het was even de vraag of SP raadslid  Tonnie Wouters de motie over de verhuurders-heffing nog wel mocht inbrengen. Aan het eind van de raadsvergadering van 6 februari. Want het was inmiddels elf uur geweest. Gelukkig toch akkoord. Dus kon zij en een gloedvol betoog aangeven, waarom de ooit ingevoerde verhuurdersheffing – die de woningbouwcorporaties veel geld kost - een slecht idee is. En er landelijk op aangedrongen moet gaan worden die van tafel te krijgen.

Het is een verkapte extra belastingaanslag voor huurders, zo betoogde zij. Oneerlijk en onrechtvaardig. Met negatieve gevolgen voor de corporaties die daardoor beperkt worden in hun mogelijkheden te bouwen en woningen te verduurzamen. Waar kopers en eigenaren nog altijd kunnen profiteren van allerlei mooie regelingen, zijn de huurders weer de dupe van beleid van de landelijke overheid. Goed om te horen dus, dat niet alleen het college de motie wilde overnemen, maar ook de overgrote meerderheid van de fracties. Alleen de VVD, lijst Blanco en D66 waren tegen. Een mooie opsteker voor Tonnie en de SP, die al jaren opkomen voor huurders en de sector sociale woningbouw in Meierijstad.

Reactie toevoegen

U bent hier