h

Resort Molenheide: Gedwongen verhuizen? Als het aan de SP ligt, zeker niet

31 augustus 2020

Resort Molenheide: Gedwongen verhuizen? Als het aan de SP ligt, zeker niet

Foto: SP

De gebiedsvisie Molenheide zet in op het behoud en versterken van de huidige functies. De grondgebonden landbouw, recreëren en sport. Prima. Daar kan niemand op tegen zijn.  Het gebied de Molenheide is enorm groot. Het ligt tussen de Structuurweg, Molendijk-Noord, Zuid-Willemsvaart en de Houtersedijk. Heel veel mogelijkheden dus. Maar weinig concrete voorstellen die ook uitgevoerd gaan/kunnen worden.

Wel worden 4 opvallende voorstellen genoemd;

 1. Stichting Paaspop wil haar activiteiten uitbreiden. Eventueel een permanent natuurpodium.
 2. Manege de Molenheide organiseert enige tientallen evenementen per jaar. ( bekend is dat de manege al eerder een aanvraag heeft gedaan om ook huisjes te mogen verhuren bij paardensport evenementen )
 3. Daarnaast organiseren de sportverenigingen evenementen. Al deze initiatieven bieden mogelijkheden ter versterking van toeristische recreatieve kernwaarden. Waarbij resort de Molenheide als recreatief park mee kan profiteren in de piek vraag naar accommodaties tijdens evenementen, alsdus de visie.

Goede voorstellen die zeker uitgewerkt zouden kunnen worden of ze haalbaar zijn. Het gebied de Molenheide is groot genoeg om dit te realiseren.

 1. En de huidige bewoners van het Resort de Molenheide moeten dan maar (op den duur) verhuizen. Het resort moet weer een recreatief park worden, waar mensen vrij kunnen kamperen.

De gemeente wordt in onze ogen hierdoor een onbetrouwbare overheid.

 • De gemeente heeft zelf meegewerkt aan het omvormen van een camping naar het resort
 • De gemeente heeft tientallen jaren gedoogd dat er vast gewoond wordt.
 • De gemeente heeft toegestaan dat de campinggasten verplicht werden om een kavel te kopen.
 • De gemeente en ook de landelijke overheid wist en weet dat er chalets werden en worden verhuurd. Bewoners konden lange tijd notabene huursubsidie krijgen.
 • De gemeente weet dat het kopen van een kavel een flinke investering, vaak via een lening is voor mensen. Daarboven op hebben veel bewoners voor kapitalen verbouwd aan hun chalet.
 • De gemeente weet dat er illegaal verhuurd wordt aan arbeidsmigranten.
 • De gemeente weet dat er door bepaalde mensen overlast veroorzaakt wordt. Met al dan niet bedrijfsmatige activiteiten.
 • De gemeente weet dat door de krapte op de woningmarkt mensen zich gedwongen voelen op het resort een plekje te bemachtigen.

Wat te doen?

Om te beginnen zal het illegaal verhuren en de overlast moeten stoppen. Er zal gehandhaafd moeten worden. Om hiermee te starten zal zeker in het begin de politie vaak op het terrein moeten zijn. Wanneer er in een wijk sprake is van overlast en illegaliteit, wordt er toch ook gehandhaafd!  En niet besloten dat alle wijkbewoners dan maar moeten verhuizen. De SP-fractie heeft inmiddels een flink aantal kritische vragen gesteld. Het vast stellen van de visie is zeker nog geen gelopen race.

Reactie toevoegen

U bent hier