h

Het is tijd voor een eerlijke overheid

15 januari 2021

Het is tijd voor een eerlijke overheid

Foto: SP

Tienduizenden mensen zijn het slachtoffer geworden van een
overheid die zonder enig oog voor de menselijke maat mensen vermorzeld heeft. Mensen zijn gediscrimineerd, hun baan, auto en soms zelfs hun huis kwijt geraakt. Relaties zijn op de klippen gelopen. En mensen zitten nog altijd in de ellende.

Marijnissen: ‘Voor het aanrichten van die ellende wordt terecht politieke verantwoordelijkheid genomen. Het is nu aan de kiezer om te bepalen of de partijen en personen die deze schade hebben aangericht geloofwaardig zijn om dit te herstellen.’

Nu moeten eindelijk eerst de ouders geholpen worden, aldus Marijnissen.
Maar er zijn nog veel meer vragen te beantwoorden. ‘De SP zal blijven
hameren op een parlementaire enquête. Het opstappen van het kabinet
betekent niet dat wij geen antwoord meer willen op al onze vragen. Dit
is niet het sluitstuk, maar wat ons betreft pas het begin.’

  

Dit is niet het sluitstuk, maar wat ons betreft pas het begin.

De toeslagenaffaire is mede aan het licht gekomen door de inzet van ons Kamerlid Renske Leijten die samen met de getroffen ouders onvermoeibaar blijft strijden voor rechtvaardigheid. Daar zijn we trots op. Het geeft ook aan hoe belangrijk de werkmethode van de SP is. Samen met mensen strijden we voor een eerlijk Nederland.

 

Reactie toevoegen

U bent hier