h

SP start Meldpunt Misstanden UWV en Bijstand

20 januari 2021

SP start Meldpunt Misstanden UWV en Bijstand

De SP krijgt regelmatig signalen over dat bijstandsgerechtigden door gemeenten of het UWV in de problemen komen. Mensen die om allerlei redenen gekort worden op hun uitkering: het ontvangen van boodschappen of zakgeld voor de kinderen kan al een reden zijn waardoor mensen ineens duizenden euro’s moeten terugbetalen en diep in de schulden komen. De menselijke maat is zoek. 

De toeslagenaffaire heeft laten zien hoe mensen het slachtoffer kunnen worden van een overheid die zonder enig oog voor de menselijke maat mensen vermorzelt. Mensen worden gediscrimineerd en verliezen soms hun baan, auto en huis. Relaties zijn op de klippen gelopen. Dit mag niet meer gebeuren, het is tijd voor een eerlijke overheid.

Heeft u ervaringen of een klacht over het UWV of de bijstand? Meld het ons. De meldingen zullen worden overhandigd aan de regering en worden gebruikt in onze strijd om de overheid beter en eerlijker te maken.

Naar meldpunt UWV

 

NAAR MELDPUNT BIJSTAND

 

hulp- en informatiedienst

In Meierijstad heeft de SP een actieve hulp- en informatiedienst. Deze service van de SP-Hulpdienst is gratis en voor iedereen. Dus aarzel niet als u een helpende hand kunt gebruiken.

Heeft u:

  • Problemen met verhuurder, werkgever of uitkeringsinstantie?
  • Verdwaald in het woud van regels en procedures?
  • Van het kastje naar de muur gestuurd?
  • Hulp nodig om onrecht aan te pakken? Dan kunt u een beroep doen op de Hulpdienst van de SP.

Onze medewerkers: helpen u met informatie en advies, vullen formulieren samen met u in wijzen u zo nodig de weg naar mensen die u verder helpen

Ivm de richtlijnen van het RIVM, zijn de inloopspreekuren voorlopig gesloten. Wel is er de mogelijkheid om telefonisch een afspraak te maken. hulpdienstT (073) 543 04 60 (Schijndel en Sint Oedenrode) of 06-22983628 (Veghel)  E Hulpdienst Schrijftelijke vragen kunnen naar: SP-Hulpdienst afdeling Schijndel Andoornstraat 5 5482 PB Schijndel.

Reactie toevoegen

U bent hier