h

Groenrenovatie Michiel de Ruyterstraat....

6 april 2021

Groenrenovatie Michiel de Ruyterstraat....

Foto: SP

De SP heeft vragen gesteld over de’groenrenovatie’ in de Michiel de Ruyterstraat. Niet alle bewoners zijn tevreden met het resultaat. Niet alle bewoners zijn gehoord bij het maken van de keuzes.

Geacht college,

Wanneer de groenrenovatie in de M de Ruyterstraat standaard wordt voor alle straten in Meierijstad, dan verzoek ik u om hier nog eens goed over na te denken.

  • Zeker 20 nog gezonde bomen worden gekapt. Deze worden niet allemaal gecompenseerd!!!! Het trottoir bij de oneven nummers wordt opnieuw aangelegd. Een van de reden was behalve de kabels en leidingen, dat de bomen geen obstakel meer bij het in- en uitstappen van de auto zijn!!!!!!
  • Als service wordt er een blauwe afvalbak geplaats voor de hondenpoep. Deze staat wel aan de overkant bij de pleintjes. Het trottoir bij de eerste twee pleintjes wordt verwijderd. Het trottoir bij de volgende twee pleintjes ligt er nog. Als je daar begint te wandelen met je hond, moet je twee keer de straat oversteken om bij de blauwe bak te komen.
  • Het trottoir aan de kant van de eerste twee pleintjes is verwijderd. Werd veel gebruikt, mede door de verlaagde stoepen. Hiervoor in de plaats zijn er nu parkeerplekken. Oplossing van de gemeente, mensen met een rollator moeten maar een rondje over het plein lopen.
  • De stoep was ook veilig voor kleine kinderen, die rondjes konden fietsen rond het pleintje. Nu moeten zij de straat op en komen achter de geparkeerde auto’s uit. Oplossing van de gemeente, dat is een verantwoording van de ouders.
  • De werkgroep bestond uit 4 mensen, allen wonen ze op de oneven  nummers van de straat. Minstens 1 persoon laat weten dat ze eigenlijk alleen maar ja mochten zeggen.
  • De bewoners van de twee pleintjes zijn niet gehoord, terwijl juist zij te maken krijgen met de herinrichting.
  • Op het grasveldje op hun pleintje worden drie bomen gepland, met als gevolg dat het voetballen voor de kinderen bemoeilijkt wordt.
  • Door de nieuwe aanplant van struikjes, wat zeker enige tijd gaat duren, voordat het mooie struiken zijn, rolt de bal nu rechtstreeks de weg op. Kinderen rennen erachteraan, tussen de geparkeerde auto’s zo de weg op.

College, bent u bereid om nog een keer naar de ‘groenrenovatie’ van de Michiel de Ruyterstraat onder de loep te nemen?

Inmiddels hebben we steun gekregen van Hart. Ook deze partij wijst het college erop dat de renovatie opnieuw onder de loep genomen moet worden. En dat het college afwijkt van een motie die schrijft dat bewoners onder deskundige leiding zelf gaan ontwerpen

Reactie toevoegen

U bent hier