h

eindelijk de sociale wegwijzer is er!

15 juli 2021

eindelijk de sociale wegwijzer is er!

Foto: SP

De SP vraagt al meerdere jaren om een sociale wegwijzer voor onze inwoners. Bij wie moet ik zijn voor hulp of informatie. En dan meteen de goede informatie, zonder het bekende van het kastje naar de muur gestuurd te worden. Die sociale wegwijzer is er nu. Mooi!!!   Klik hier om te gaan naar de sociale wegwijzer

Het doel van de website is de inwoner te helpen bij zijn hulpvraag op het gebied van welzijn, jeugd, werk, armoede, psychische hulp, activiteiten, opvang en ontmoeten (Sociaal Domein). Enerzijds kan de inwoner zelf op de website op zoek gaan naar een organisatie in de buurt die hem bij zijn hulpvraag kan helpen. Anderzijds is de Sociale wegwijzer ook bedoeld voor zorg- en hulpverleners in Meierijstad. Met dit overzicht kunnen zij inwoners de weg wijzen naar
passende organisaties. Bijvoorbeeld tijdens keukentafelgesprekken, waarbij de professional de inwoner direct kan helpen door de website tijdens het gesprek te raadplegen.

Wel nog een minpuntje. De SP had graag gezien dat ook de bedragen, bij welk inkomen dus, wanneer je wel of niet in aanmerking komt voor bijvoorbeeld bijstand, bijzondere bijstand, tegemoetkoming schoolkosten, en meer.  Tijdens de behandeling van de kadernota heeft SP fractievoorzitter Ruud Merks, wethouder  Rik Compagne hier op geattendeerd.  Wordt vervolgd...

Reactie toevoegen

U bent hier