h

"WAUW"-FACTOR

16 juli 2021

"WAUW"-FACTOR

Twee bijeenkomsten nog in deze laatste week voor de zomervakantie. Eén van de werkgroep die zich bezig houdt met de toekomst van het bestuurscentrum in Sint-Oedenrode. En een beeldvormende avond over de Noordkade in Veghel. Op beide avonden werd duidelijk, dat de gemeente Meierijstad niet tevreden is met zomaar gewoon en eenvoudig. Het moet groots en meeslepend. Behoud van de huidige raadszaal bijvoorbeeld werd door de meerderheid van werkgroep als niet passend genoemd. Deze zaal voldoet niet aan te stellen eisen werd als kader meegegeven. Het moet groter en er moet sprake zijn van de “WAUW-factor”. Wat dat ook moge zijn. En ook al wordt die zaal maar een beperkt aantal keren per maand gebruikt, het is blijkbaar niet passend bij een ambitieuze gemeente als Meierijstad. Ondanks ook onlangs (bij het bespreken van de kadernota) meermalen uitgesproken zorgen over de financiële situatie in de komende jaren. Financieel neutraal was een andere eis, maar hoe hard die zal blijken te zijn is dan natuurlijk de vraag.

Ook tijdens de beeldvormende avond over de Noordkade werden prachtige vergezichten geschetst.  Met hierbij ook de "WAUW-factor". Voor met name de fase van de voltooiing, tussen 2025 en 2035. Met plannen voor woningbouw op dat terrein en natuurlijke het silotel, dat boven op de bestaande silo’s gebouwd moet gaan worden. Waarover insprekers hun onvrede uitspraken en nog een gerechtelijke procedure loopt. Al twee keer in het gelijk gesteld. Maar op het terrein van dit prestigeobject van Meierijstad mag blijkbaar wat meer. De wethouder gaf toe, dat er nog vergunningen verleend moeten worden. En er dus niet gehandhaafd is.

Ook het havenkwartier werd bij dit geheel betrokken en de grote verrassing van de avond, was de melding, dat er gesproken wordt met Victoria Mengvoeders aan de Zuidkade over verkoop van hun fabriek en terrein. Met fraaie beelden van mogelijke invulling van dit terrein. We durven bijna te voorspellen, dat straks het bod van de gemeente niet geaccepteerd zal worden, maar dan de firma van de Ven het wel kan kopen. Zoals eerder aan de Frisselsteinstraat gebeurde. Naast parkeren een andere mogelijke hindernis voor realisatie van het silotel weggenomen. En weer de mogelijkheid winst te maken op de omzetting van een bestemming van industrie naar wonen. We houden het in de gaten.

Reactie toevoegen

U bent hier