h

Geen parkeerdek in centrum Veghel

25 maart 2022

Geen parkeerdek in centrum Veghel

Foto: SP

Achteraf toch gelijk krijgen is altijd een beetje zuur. Want dan vraag je je af,  waarom de argumentatie van toen niet serieus genoeg genomen werd om een besluit gewijzigd vast te stellen. Maar het “inzicht” pas later kwam. Zoals in de  situatie rond het bestemmingsplan van het nieuwe zwembad en de ALDI in Veghel. Waar in de plannen een parkeerdek was opgenomen, dat maar liefst achthonderdduizend euro moest gaan kosten. Als SP hebben wij toen al betoogd, dat het veel geld is voor de oplossing van een niet bestaand probleem. En nu worden we via een raadsinformatiebrief en ook door de pers op de hoogte gesteld van het feit, dat ze afzien van het geplande parkeerdek.

“Omdat het maar een beperkt aantal extra parkeerplekken oplevert en relatief duur is” lezen we dan. Zoal wij toen ook al zeiden. Dat ze alsnog graag elders in het centrum een parkeervoorziening willen realiseren getuigt wellicht van “wensdenken”.

Dat het centrum van Veghel alsnog een “bruisend hart” wordt dat veel bezoekers trekt. We gunnen het ze van harte, maar blijven twijfelen aan de realiteitszin ervan. Net als destijds bij de noodzaak van een parkeerdek. Als ze er parkeerplaatswoningen realiseren zijn wat extra parkeerplekken misschien wel nodig. En dan juichen we dat van harte toe.

zie verder.  https://meierijstad.sp.nl/nieuws/2020/06/een-niet-bestaand-probleem-oplo...

Reactie toevoegen

U bent hier