h

SP DOET MEE MET VROUWENDAG MEIERIJSTAD

10 maart 2022

SP DOET MEE MET VROUWENDAG MEIERIJSTAD

Foto: SP

Internationale vrouwendag, we schreven er al eerder over deze week, op Internationale vrouwendag natuurlijk.Maar van alleen ergens over schrijven is nog nooit iemand beter geworden, actie, dat is waar het om gaat. De organisatoren van Vrouwendag Meierijstad 2022 deden een beroep op de politieke partijen om hen te helpen bij de uitvoering van hun actie. Natuurlijk gaf de SP gehoor aan deze oproep.

Op 8 maart deelden we bij ontspanningsvereniging De Leste Cent aan het Vlasven in Veghel toepasselijke en al gefrankeerde kaarten uit, die de deelnemers konden versturen naar iemand met wie ze wel weer eens een keertje af wilden spreken. Het landelijke vrouwendag thema was deze keer solidariteit en dat begint immers met verbinding zoeken.

Foto: SP

De invalshoek was dit jaar dat naast vrouwen ook geëmancipeerde mannen mee kunnen strijden voor een meer gelijkwaardige positie van vrouwen over de hele wereld. Bij De Leste Cent (opgezet voor mensen met een beperking en gerund door vrijwilligers) wordt dit al in praktijk gebracht: tien handwerkende en knutselende vrouwen worden daar op hun wenken bediend door een man, die speciaal aanwezig is om voor koffie en thee te zorgen. Goed rol doorbrekend bezig dus, die club!

Foto: SP

Namens de SP hadden we een bakje paaseitjes meegebracht in blauw en geel, de kleuren van de vlag van Oekraïne. Want als het momenteel ergens nodig is om samen sterk te staan, en met hulp van zoveel mogelijk mensen voor verandering te strijden, dan is het daar wel. Daar waren de mensen van De Leste Cent het helemaal mee eens!

Vrouwen in de politiek

Er zouden te weinig vrouwen op de verkiezingslijsten staan voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen. Voor de SP niet, van de 50 kandidaten. zijn er 27 vrouw. EEN MEERDERHEID DUS.  En onze top 6 zes is eerlijk verdeeld. 50% vrouw en 50% man.   Met vrouwen in de politiek, zit het bij de SP wel goed.

Reactie toevoegen

U bent hier