h

SP steunt initiatief speeltuinkaarten

2 maart 2022

SP steunt initiatief speeltuinkaarten

Foto: SP

De SP knokt voor een sociale gemeente, waarin iedereen meetelt en kan meedoen In Meijerijstad mag geen kind buiten de boot vallen. Ook niet de kinderen (en volwassenen) die niet kunnen spreken, of moeite hebben met het begrijpen van de Nederlandse taal.

Hoe geweldig is het als we ervoor kunnen zorgen dat IEDEREEN zich duidelijk kan maken en fijn samen kan spelen. Hier werken wij als SP Meijerijstad graag aan mee. Daarom gaan we een bord sponseren waarop de speeltuinkaart staat. 

Voor bij de SPeeltuin, de Woeste Weide.

Op de speeltuinkaart staan symbolen die ook veel gebruikt worden in spraakcomputers. Op deze manier willen we ondersteunende communicatie (OC) zichtbaarder maken in de maatschappij.

Hanneke van Bakel, bestuurslid bij ISAAC-nf, deed een oproep om er samen voor te zorgen dat iedereen die de gesproken Nederlandse taal niet goed begrijpt of zelf niet kan spreken, wel kan communiceren in speeltuinen, op schoolpleinen of op andere locaties.    

Wij, SP Meierijstad werken hier graag aan mee. Wij vinden toegankelijke communicatie voor iedereen heel belangrijken hopen dat dit bord een begin mag zijn, en dat binnenkort in de hele gemeente Meierijstad deze borden te zien zullen zijn!

Reactie toevoegen

U bent hier