h

SP: Meer mensen kunnen energie toeslag aanvragen

28 september 2022

SP: Meer mensen kunnen energie toeslag aanvragen

Foto: SP

Ja, de inkomensgrens om energietoeslag met succes aan te kunnen vragen is omhoog. Met een inkomen van 120% van de bijstandsnorm gaat dit omhoog naar 130% van de norm. De eerste stap is gezet.

SP raadslid Tonnie Wouters:"  Al jarenlang pleit de SP voor een verhoging van de bijzondere bijstandsnorm van 120 naar 130%. Wat betreft de energietoeslag is het nu gelukt. Mooi succes en goed voor veel van onze inwoners."

Met dit besluit zijn een deel van de vragen die de SP en Mirjam van Esch (Hart) hebben in de raadsvergadering van a.s. donderdag overbodig geworden en zijn beantwoord. Maar nog niet allemaal.

Op eerdere vragen om de norm voor alle bijzondere bijstand te verhogen naar 130% is er de toezegging van de wethouder om een Minima Effect Rapportage (MeR) uit te voeren. Wij willen graag weten of dit onderzoek al gestart is? En of er al eerste uitkomsten zijn te melden?

Wat betreft de energietoeslag hebben we de vraag of bewoners die eerder zijn afgewezen omdat ze net boven de inkomensgrens zaten, nu automatisch alsnog de  toeslag toegekend gaan krijgen. En of de nieuwe bedragen wat betreft het inkomen van 130% van de bijstandsnorm weer op de web site van de gemeente vermeld worden. 

Zodra we de juiste bedragen kunt U ze ook weer op de site vinden.

Reactie toevoegen

U bent hier