h

Sp meierijstad voert actie in Den Haag

17 september 2022

Sp meierijstad voert actie in Den Haag

Foto: SP

Ook SP Meierijstad ging naar Den-Haag voor Protest tegen stijgende kosten. Zaterdagochtend is een afvaardiging van SP Meierijstad met een touringcar naar de Hofstad afgereisd. In de Hofstad vond een grote SP-manifestatie plaats waar mensen hun ongenoegen kunnen uiten tegen de stijgende kosten.

Wij zijn van mening dat het kabinet er veel te weinig aan doet om maatregelen te nemen tegen de sterk gestegen kosten in het levensonderhoud. Het gaat dan onder andere om de stijgende prijzen van elektriciteit en aardgas en boodschappen.

Met het protest willen we de regering oproepen om snel maatregelen te nemen, zoals het afschaffen van de btw op voedsel, het instellen van een prijsplafond en het nationaliseren van de energiemarkt en ook een verdere verlaging van de accijnzen op brandstof.

“De manifestatie van vandaag is het begin van campagne om de kosten in levensonderhoud omlaag te krijgen”, vertelt Jimmy Dijk uit Groningen. “De maatregelen van het kabinet Rutte schieten tekort. Terwijl de winsten van grote bedrijven door het dak gaan, zitten mensen nu al in de problemen en kunnen mensen de stijgende kosten niet meer betalen.” De komende periode organiseert de SP door het hele land bijeenkomsten om de campagne verder uit te bouwen. “We moeten ons verenigen om echte veranderingen af te dwingen. Nu is het genoeg.”

Reactie toevoegen

U bent hier