h

Versteende woonerven in Veghel aangepakt?

6 december 2022

Versteende woonerven in Veghel aangepakt?

Foto: SP

“U heeft zeker een punt” zei wethouder van Burgsteden donderdag tijdens de commissievergadering. Toen SP-raadslid Kees van Limpt vroeg of het niet wat hypocriet was van de gemeente om burgers op te roepen in hun tuin een tegel te lichten om daar bloembollen of een plant te zetten, terwijl de woonerven van Veghels Buiten enorme steenvlaktes zijn. Wat de SP al jaren een doorn in het oog is.

De wethouder sprak zelfs van “de shovel erin” als oplossing. Er is volgens hem in elk geval al met ambtenaren besproken wat er eventueel aan te doen is om deze erven ook te vergroenen. En als gemeente daar het goede voorbeeld te geven. De aanhouder wint zou je bijna zeggen. Want het is niet voor het eerst, dat we als SP aandacht vragen voor deze steenvlaktes. Natuurlijk is er veel groen elders in deze wijk, maar dat wil niet zeggen dat woonerven dan van gevel tot gevel geplaveid moeten worden. Met een klein vierkantje groen ergens in de steenwoestijn. We zijn benieuwd hoe het er dan uit gaat zien en zijn blij met deze “cultuuromslag” van het college. En het succesje dat we hiermee boeken.

Reactie toevoegen

U bent hier