h

Sp jongeren in actie

16 januari 2023

Sp jongeren in actie

Foto: SP

Vanavond voerden SP jongeren actie in Den Bosch.Tom Merks (Meierijstad, rechts op foto) : "Terwijl in veel huizen mensen hun verwarming nauwelijks aan durven zetten omdat ze de rekening niet kunnen betalen, maken energiebedrijven miljarden winst. Voor de privatisering hadden veel provincies zeggenschap over de energie. De Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart zijn daarom een belangrijk moment: pakken we onze energie terug en verlagen we de energierekening? Of blijven we voor de winsten van de aandeelhouders van de energiebedrijven betalen?"

De energierekening moet omlaag. Energie is een basisvoorziening. Iedereen heeft energie nodig en wil dat het liefst zo goedkoop en schoon mogelijk. Omdat onze energievoorziening is geprivatiseerd, hebben we er nu niets meer over te zeggen. Commerciële bedrijven verhogen onze energierekeningen en worden lachend rijk, terwijl wij in de kou zitten. Dit moet anders. Daarom gaan we onze energie weer zelf organiseren. Zodat we de energierekening kunnen verlagen en zeggenschap hebben over het investeren in schone energie.

Nu het kabinet Rutte/Kaag miljarden van ons belastinggeld overmaakt aan commerciële energiebedrijven die grote winsten maken, moeten we daar minimaal zeggenschap voor terugkrijgen.

Wij zeggen: nationaliseer onze energie en verlaag de rekening.

  TEKEN DE VOLKSPETITIE!

Reactie toevoegen

U bent hier