h

Hotspots in Meierijstad: een streepje voor?

28 maart 2023

Hotspots in Meierijstad: een streepje voor?

Foto: SP

We hebben er blijkbaar drie in Meierijstad: hotspots.En nee, dat zijn geen hete plekken al is één van de betekenissen volgens van Dale wel een vulkanisch actief gedeelte. Of een plek waar gratis wifi ontvangen kan worden.

Maar het zal wel gaan om de betekenis: een plek, waar belangrijke dingen gebeuren.

En die zijn er genoeg in Meierijstad, maar volgens diverse wethouders moeten we dan toch vooral denken aan de Noordkade in Veghel, de Helden van Kien in Sint-Oedenrode of de Vlagheideberg in Eerde. Op de Noordkade wordt voorlopig door gebutst met plannen voor woningbouw en een parkeergarage daar. En een aansluiting richting de Zuidkade. De laatste twee stonden afgelopen donderdag op de agenda van de commissievergaderingen. De Helden van Kien in de raadszaal bij wethouder van Burgsteden en de Vlagheideberg in de parallelle zaal met wethouder van Gerwen. 

Met aan beide kanten insprekers en pittige discussies. De plekken en bijbehorende voorstellen daarover lijken “hot” zou je zo denken. Wat daarbij opvalt is, dat op deze locaties net iets meer lijkt te moeten kunnen dan elders op plaatsen die voor het college niet zo hot zijn. Met de vraag of we daar als raadsleden onze vingers aan willen branden. Tijdens de raadsvergadering van 6 april zal blijken of de plannen hittebestendig zijn of dat er toch een streep door gezet wordt.

Reactie toevoegen

U bent hier