h

Bomen in de Deken Baekersstraat (2)

22 mei 2023

Bomen in de Deken Baekersstraat (2)

Foto: SP

Het nieuws van de gemeente om als de bewoners het willen, de bomen aan de kant van de even nummers van de straat, wil meewerken om deze te kappen, heeft voor flink wat heisa gezorgd. Na Hart ook voor de SP reden om vragen te stellen aan het college; De antwoorden zijn inmiddels binnen.  

1. De bomen zijn niet ziek. Ik snap dat er mensen zijn die overlast hebben van de bomen. Is er over gedacht om mensen die overlast hebben bijvoorbeeld 1 of meer gratis wasbeurten van de auto aan te bieden?

Antwoord
Ja, echter beperkt de overlast zich niet alleen tot plak op de auto. De bewoners melden ook over plak op ramen, kozijnen en overige bezittingen. Het aanbieden van gratis wasbeurten zou dus maar een beperkte en niet structurele oplossing zijn.

2. Is er over gedacht om mensen die overlast hebben een beschermhoes voor de auto aan te bieden?

Antwoord:
Ja, zie bovenstaand antwoord.

3. Nog belangrijker, bent u bereid om huis aan huis de mening van de bewoners te gaan vragen? Met name belangrijk omdat de klagers over de overlast anoniem zijn. Er zijn mensen die zich in de openbaarheid niet durven of willen uitspreken.

Antwoord
Tijdens de inloopavond was ongeveer de helft van de woonadressen vertegenwoordigd en de andere helft niet. We zijn daarom zeker bereid nog individueel reacties op te halen, ook omdat we willen weten van welke bomen géén overlast wordt ervaren zodat we die eventueel kunnen laten staan.

Aanstaande donderdag tijdens de raadsvergadering gaan de fractie van Hart en SP gezamelijk mondelinge aanvullende vragen stellen.

 Wij houden u op de hoogte!!

Artikel 16 mei. Bomen in de Deken Baekersstraat (1)

Reactie toevoegen

U bent hier