h

Lancering actie “red de bushalte”

20 mei 2023

Lancering actie “red de bushalte”

Foto: SP

Onze regioconferentie was vandaag in Breda. Uiteraard waren er SP leden uit onze afdeling aanwezig. We hebben daar ons nieuwe beginselprogramma Heel de mens  besproken, de plannen van de statenfractie en het verloop van de landelijke campagne. Daarnaast hebben we ook de actie 'Red de bushalte' gelanceerd op
sp.nl/haltes

Red de bushalte

In West-Brabant is recent de aanbesteding gedaan voor het openbaar vervoer, in Den Bosch en Tilburg stonden de stakende buschauffeurs op de opstapplaatsen en tussen Helmond en Eindhoven dreigen 30% van de buslijnen te verdwijnen. Het is geen onbekend verhaal dat sinds de vermarkting van onze bus vervoerder er lijnen zijn verdwenen, de kwaliteit achteruit is gegaan voor medewerkers en gebruikers en de kaartjes alleen maar duurder zijn geworden.

Er speelt zich een kaalslag af in Brabant die iedere Brabander raakt. Dorpen worden steeds meer geïsoleerde eilandjes, vervoer binnen steden verdwijnt en mensen worden steeds afhankelijker van de auto. Dit verkleint de mobiliteit van mensen zonder auto, is belastend voor het milieu en zorgt ervoor dat de dorpen steeds geïsoleerder worden. Met andere woorden het OV in Brabant wordt steeds verder uitgekleed. We willen er in ieder geval voor zorgen dat er niet nog meer bushaltes gaan verdwijnen via een inwonersvoorstel.

Reactie toevoegen

U bent hier