h

“ kunststukje van 800.000

21 juni 2023

“ kunststukje van 800.000

Foto: SP

In de commissievergadering van 15 juni stond de nota kunst en cultuur 2024 – 2030 op het programma. Een mooie nota als notitie, maar ook een nota die veel geld kost. Zo werd er bijvoorbeeld acht ton gevraagd voor theater “de Blauwe Kei” aan de Noordkade. Nu mag kunst en cultuur van de SP best wat geld kosten, maar raadslid Kees van Limpt vond de onderbouwing van dit “kunststukje” toch wel erg mager. Nodig voor groot onderhoud, licht en geluid en vervanging van vloerbedekking, meubilair en sanitair. 

Voor een theater dat pas vijf jaar geleden is geopend. Hij vroeg dus om een beter meer jaren onderhoudsplan om te kunnen controleren of dit toch fikse bedrag goed besteed wordt. Van de wethouder kreeg hij de toezegging, dat de verantwoording er komt. En inmiddels ligt er een uitnodiging van de directeur van de Blauwe Kei om een keer te komen kijken. Om met eigen ogen te kunnen zien, dat de noodzaak er beslist wel is. We zullen dan ook met enkele mensen gaan kijken en zeker ook de controle op de inzet van dit geld gaan controleren.

Ook bij de zogenaamde “broedplaatsen” hadden wij vraagtekens. Ze willen kunstenaars niet zien vertrekken uit Meierijstad, maar het mogen geen permanente ruimtes of ateliers zijn. Zeer tegenstrijdig volgens ons. Dus deden wij de suggestie om op de Noordkade geen huizen te bouwen, maar enkele atelierwoningen. Om de “uitvliegers” van de broedplaatsen vast te houden. Volgens ons blijft de kroeg nog altijd de beste broedplaats of ons eigen partijkantoor in Schijndel. Waar we uitgevogeld hebben, dat we met de nota kunst en cultuur zoals die er nu ligt wel kunnen instemm

Reactie toevoegen

U bent hier