h

Sp jongeren voeren actie bij Jumbo Veghel

26 juli 2023

Sp jongeren voeren actie bij Jumbo Veghel

Foto: SP

Leden van SP Jongeren kwamen vandaag in actie bij het hoofdkantoor van Jumbo in Veghel. Zij haalden de gestegen kosten voor boodschappen terug, de zogenoemde "graaiflatie" waarmee Jumbo de prijzen nog verder verhoogd om hun aandeelhouders te spekken. De directie ontving van de jongeren daarom een groot gouden spaarvarken. “Ons spaarvarken is namelijk leeg,” aldus voorzitter van SP Jongeren Bastiaan Meijer. “En dat terwijl zij hun zakken vullen. Daarom zegt SP Jongeren: verlaag de prijzen!”

Foto: SP

Jonge SP'ers vertelden verhalen over de gestegen kosten waardoor ze niet meer rond kunnen komen. Net als heel veel Nederlanders hebben zij last van de graaiflatie van supermarkten als Albert Heijn en Jumbo. De Rabobank toonde recent aan dat de prijzen worden verhoogd om de winst van supermarkten te vergroten. . Meijer vervolgt " Mensen worden door de prijsverhogingen keihard geraakt. Ondertussen keerde Jumbo vorig jaar bijna 80 miljoen uit aan hun aandeelhouders, de familie van Eerd. ”

Foto: SP

Haal de winsten terug

 Tom Merks was namens  de "SP jongeren Meierijstad" ook aanwezig.

"Supermarkten als Albert Heijn en Jumbo maken woekerwinsten door de prijzen onnodig te verhogen. Dat geld is van ons en gaan we terughalen. Dit doen we door de winsten terug te pakken en onnodige prijsverhogingen te stoppen. Zo kunnen we de kosten verlagen en rekenen we af met de grote graaiers"

 

 

Foto: SP

Reactie toevoegen

U bent hier