h

Pleisters plakken helpt niet SP stemmen wel!!!

19 oktober 2023

Pleisters plakken helpt niet SP stemmen wel!!!

Foto: SP

Terwijl grote bedrijven enorme winsten maken, betalen wij steeds meer voor boodschappen, energie en wonen. Door jarenlang pleisters plakken, zijn problemen niet opgelost. We zijn een van de rijkste landen ter wereld, dus goede zorg, een betaalbare woning en lagere kosten voor het dagelijks leven zijn mogelijk. Laten we daar nu samen voor kiezen.

Een stem op de SP is de beste garantie op een socialer Nederland. Pleisters plakken helpt niet. SP stemmen wel!

DIT ZIJN DE OPLOSSINGEN VAN DE SP

 • Stop de ongelijkheid 
  Verhoog het minimumloon direct naar €16. De AOW en uitkeringen stijgen mee. Dit betalen we door bedrijven en superrijken eerlijk belasting te laten betalen.
 • Goede zorg
  Schaf het eigen risico af. Tandarts en fysiotherapie terug in het basispakket. Macht van zorgverzekeraars naar zorgverleners. Zodat geld voor zorg ook naar zorg gaat.
 • Betaalbaar wonen
  Een woning is om in te wonen, niet voor beleggers om winst op te maken. We verlagen de huren, bouwen betaalbare woningen en stoppen de onnodige sloop van sociale huurwoningen.
 • Lagere kosten
  We verlagen de kosten door de BTW op voedingsmiddelen en openbaar vervoer te schrappen. Ook verlagen we de energiebelasting en nationaliseren we onze energie zodat de winsten ingezet worden voor een lagere energierekening.
 • Stop graaiende politici
  De hoge salarissen en wachtgeldregeling voor politici worden verlaagd. Er komt een referendum zodat mensen politici die foute keuzes maken terug kunnen fluiten.

Reactie toevoegen

U bent hier