h

Jos Schraven, nieuw SP commissielid

22 januari 2024

Jos Schraven, nieuw SP commissielid

Foto: SP

Onze SP fractie heeft een nieuw commissielid.  En wel in de persoon van Jos Schraven.  Met de komst van Jos heeft onze fractie het maximum aantal van vier commissieleden bereikt. Samen met onze gemeenteraadsleden hebben we  nu een grote 8-koppige SP-fractie.
SP fractievoorzitter Ruud Merks: "Jos is zeer gedreven en staat bol van de ambitie, kortom een waardevolle toevoeging voor onze fractie. Wij heten Jos van harte welkom en wensen hem veel succes."

Jos (67) woont sinds 1983 in Veghel. Samen met zijn vrouw Henny woont hij op ’t Ven in Veghel. Jos heeft 3 kinderen, waarvan er nog twee in Veghel wonen.

Wilt u nog meer weten over Jos? Lees dan snel verder en maak kennis met ons nieuw commissielid

Jos....zijn verhaal.

Geboren en opgegroeid in Nijmegen. Ik ben mijn werkzaam leven begonnen bij de Politie en heb daar 15 jaar op verschillende standplaatsen gewerkt, waaronder in Veghel. Een mooie tijd gehad daar en veel meegemaakt. Je ontmoet mensen in alle hoedanigheden, daders, slachtoffers, hulpbehoevenden, verwarde personen en alle variaties daarop. Veel collegialiteit, samen de schouders eronder en vrienden voor het leven gemaakt. Ook actief geweest bij de politievakbond.

Na die tijd en de nodige studie ben ik zelfstandig assurantie- en belastingadviseur geworden. Heel iets anders, maar toch ook weer mensenwerk.

Twee jaar geleden kwam er meer vrije tijd doordat het werk naar parttime ging.

In 1996 werd ik door het boek “Tegenstemmen” van Jan Marijnissen geïnspireerd om voortaan op de SP te stemmen. Een aanrader om te lezen, heeft aan actualiteit nog niets ingeleverd. Hoe verder in de tijd, hoe meer mij het socialisme van de SP aansprak.

Twee jaar geleden waren er problemen met de financiering bij ziekenhuis Bernhoven. Een mail die ik stuurde aan Maarten Heijink, kamerlid SP, om mijn zorgen te uiten werd direct beantwoord en er volgde snel Kamervragen over dit onderwerp. Toen dacht ik, met zo’n club wil ik wel actief mee doen en ben zeer gemotiveerd lid geworden van de SP. Dan heb je geluk dat er in Meierijstad een actieve afdeling is met gemotiveerde mensen, met een sociaal hart en aandacht voor een ander en voor elkaar. Een afdeling met rijke historie en wortels uit de begintijd van de SP. Een warm bad, waar je ook de kans krijgt om mee te doen.

Politiek is te belangrijk om alleen aan anderen over te laten en daarom wil ik mee doen en wil ik me in Meierijstad inzetten voor een socialere gemeenschap.

Reactie toevoegen

U bent hier