h

Guido Tubbing

+31622983628

06-22983628

Ik ben Guido Tubbing en woon sinds 2006 in Veghel. Ik ben lerarenopleider bij Fontys Pedagische Technische  Hogeschool in Eindhoven en geef daar les een (V)MBO leraren die in deeltijd hun bevoegdheid willen halen. Tot voor kort heb ik ook als docent ICT bij ROC de Leijgraaf gewerkt.
Ik woon op een mooie plek aan de rand van de Bunders samen met mijn vrouw Thea.
Ik ben in 1957 geboren in Leidschendam, vlak bij Den Haag, waar ik tot mijn 18e jaar heb gewoond. In mijn middelbare schooltijd vond ik dat je wel links kon praten, maar dat er ook gedaan moest worden en toen de SP voor een actie bij mij aan deur kwam, ben actief lid geworden.

Voor mijn studie Planologie ben ik naar Wageningen verhuisd en ben ik tijdens mijn studententijd actief geweest in de SP afdeling aldaar. De SP had daar toen als een van de eerste gemeentes in Nederland een raadszetel.
Na mijn studie woonde ik inmiddels samen in Ede. In de planologie was weinig werk te vinden en is toen in het beroepsonderwijs terecht gekomen. Daar schoolde ik mensen om tot ICT’er. In deze periode werd ik ook vader van 2 jongens en 1 meisje.

Na wat omzwervingen ben ik in 2006 in Veghel komen wonen en werken. Daar ben ik weer volop actief geworden voor de SP en was binnen 6 maanden voorzitter van de afdeling Veghel. En dat ben ik nu nog van de  afdeling Meierijstad. 

Politieke drijfveer

De drijfveer om actief te zijn in de politiek zijn de nog steeds grote verschillen in onze samenleving. Het is in onze wereld mogelijk om ieder een fatsoenlijk inkomen te geven. Zodat iedereen van de dagelijkse zorg af kan zijn of er morgen nog wel iets te eten is, of je een dak boven je hoofd hebt en of je kinderen fatsoenlijk onderwijs kunnen krijgen.
Het huidig kapitalisme zorgt ervoor dat er ongelijkheid is, dat het milieu verpest wordt en er allerlei onzinnige goederen worden geproduceerd die tot verspilling leiden. Dat kan anders.
De SP is de partij die dit wil veranderen en dicht bij de mensen staat en dit met de mensen wil realiseren. Dat is een voorwaarde voor een goede democratie.
Als ik niet met werk of politiek bezig ben, trek ik er het lieft op op de fiets er op uit.

U bent hier