h

Tonnie Wouters

073-5430460

Ik ben Tonnie Wouters (1956).  Samen met mijn overleden man Ger Wouters heb ik aan het begin gestaan van de oprichting van de Schijndelse afdeling van de SP.
Ik ben geboren in Bergen op Zoom, getrouwd in 1975 en woon sindsdien in Schijndel. Met twee kinderen en 5 kleinkinderen (helaas heeft ons eerste kleinkind slechts 3 uur geleefd) heb ik het prima naar mijn zin in Schijndel.

Waarom SP?

Foto: SP
In de jaren 70 en 80 kwamen steeds meer vooral jongeren in beweging. De afschuw over de Vietnam- oorlog, de anti- kernenergie beweging, misstanden in het onderwijs, onvoldoende sociale woningbouw, zijn er mede de oorzaak van dat Ger (zie foto) en ik politiek actief zijn geworden. Niet vanuit je luie stoel, maar actief. Mensen organiseren, samen acties voeren, samen acties winnen, soms ook acties nog niet winnen, maar nooit opgeven. Dan kom je dus bij de Socialistische Partij.
Samen met een grote groep mensen hebben we in Schijndel de SP een factor van betekenis gemaakt. Zowel bestuurlijk in de raad als daarbuiten. Allemaal vrijwilligers. Voor mij is het dan ook erg belangrijk dat bij de SP de volksvertegenwoordigers hun financiële vergoedingen afstaan. Op carrièremakers binnen onze partij zit ik niet te wachten. Een actieve SP-er in de wijken, bestuur of anderszins is even hard nodig als een raadslid of Tweede Kamer lid. Voor mij geld nog steeds, zonder actie, geen fractie.

In Meierijstad blijf ik en met mij de SP-ers uit Sint Oedenrode, Veghel en Schijndel ons stinkende best doen onze visie, menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit te verwezenlijken.  

U bent hier