h

9 van de 30 huisjes staan leeg

3 april 2006

9 van de 30 huisjes staan leeg

De lijst woningzoekenden groeit bijna dagelijks. Ook bijna dagelijks groeit het aantal huisjes op de Lidwinahof dat leeg staat: Willem Leenders telde er dit weekeinde 9. Dat is al bijna 1/3 deel! Het lijkt er op dat Huis&Erf bewust aanstuurt op leegstand.

Leegstand op de LidwinahofOok in dit blokje is leegstand

Het duurt nog tenminste één jaar voordat er gebouwd wordt

Willem LeendersOnverantwoord noemt Willem het, hij is dan ook een actie begonnen. De wethouders Eijkemans (volkshuisvesting) en Roozendaal (project L:idwina) vertelden Leenders vandaag dat het nog wel één jaar duurt voordat er met nieuwbouw begonnen kan worden.
Willem denkt dat dit nene jaar dat genoemd wordt nog door optimisten genoemd wordt. Want maakt er iemand bezwaar tegen de ruimtelijke procedure of tegen de bouwvergunning en wordt dit bewaar doorgezet, dan kan het gemakkelijk 2 jaar worden voordat er gebouwd kan worden.
Leenders is dus duidelijk in zijn eis: 'in elk geval kunnen de huisjes dit jaar nog mooi verhuurd blijven.' Dat dit verhuren met een tijdelijk huurcontract gebeurt, is geen probleem. Want urgent woningzoekenden zijn ook daarmee best wel gehopen. 'Dan hebben zij alvast een dak boven het hoofd en kunnen rustig uitkijken naar definitieve woonruimte.'

 

Eerder artikel op deze site

 

U bent hier