h

Actie tegen leegstand 11 april op lokale TV

9 april 2006

Actie tegen leegstand 11 april op lokale TV

Op dinsdag 11 april besteed de lokale TV aandacht aan de actie tegen leegstand op de Lidwinahof. Leenders doet daar een oproep aan urgent woningzoekenden: bel 06 23 18 58 49 en meldt je aan om deze huisjes tijdelijk te bewonen.

 'Leegstand bij woningnood vind ik crimineel' Volgens Willem Leenders staan er al 11 van de 30 huisjes leeg. Directeur Phiffrons van Huis&Erf heeft in de krant laten weten dat ook urgent woningzoekenden geen interesse hebben in een tijdelijk huurcontract voor deze huisjes.

Huisjes bewoond houden is voor iedereen goed

Leenders: 'ik daag de directeur uit dit waar te maken!' De SP'er voelt zich sterk bij deze uitdaging. Er hebben zich immers al vijf woningzoekenden bij hem gemeld. Die willen wél een tijdelijk huurcontract 'want iets is beter dan niets.'
De huisjes bewoond houden tot zij allemaal tegelijk gesloopt kunnen worden is goed:
Goed voor de huidige bewoners. Want leegstand maakt het buurtje snel onbewoonbaar. En op tussentijds slopen zit niemand te wachten. Want wie wil er in een sloopwijk wonen?
Goed voor urgent woningzoekenden. Want zo'n bejaardenhuisje is beter dan een caravan op de camping of overgeleverd zijn aan een huisjesmelker. Het is vaak nog goedkoper bovendien en beter van kwaliteit.
Goed voor de bouwvereniging. Want ook al krijgen ze net als nu maar €200 huur per maand. Dat is elke maand wel €2.200,- aan huur, bij leegstand krijgt men niks.
Goed voor de gemeente. Want 11 urgent woningzoekenden onder dak betekent dat de gemeente haar sociale plicht nakomt.
Deze huisjes kunnen nog minstens een jaar bewoond blijvendeze huisjes kunnen nog minstens een jaar bewoond blijven. Er is nog geen geldend bestemmingsplan en ook nog geen bouwvergunning.

 

Actiepagina op de afdelingsiste
artikel 3 april 2006
artikel 30 maart 2006

 

U bent hier