h

Leden Huis&Erf : bouwvereniging moet geen makelaar worden

28 juni 2006

Leden Huis&Erf : bouwvereniging moet geen makelaar worden

Vanavond tijdens de ledenvergadering is duidelijk dat er een groot gat gaapt tussen de leden aan de ene kant en de directeur/bestuurder en raad van toezicht aan de andere kant. Een overgrote meerderheid van de leden vindt dat de bouwvereniging zich niet moet gaan gedragen als makelaar. De directeur/bestuurder en raad van toezicht vinden dat dit de nieuwe trend is. Bovendien wordt het aan hen gevraagd door de Minister. WIJ zijn erg benieuwd naar het democratische gehalte van de bouwVERENIGING. Drukken directeur/bestuurder en raad van toezicht hun plannen door? Of hebben zij respect voor de mening van de leden?

Tevreden over deelname aan enquête

Niet alleen de ledenvergadering was in grote meerderheid tegen. Afgelopen weken is er een enquête onder de leden geweest. Over de deelname aan de enquête was de directeur/bestuurder zeer tevreden.

Uitslag van de enquête: meerderheid verwerpt idee dat bouwvereniging een soort makelaar gaat worden.

Directeur/bestuurder Phiferons vertelde trots dat bijna 30% van de leden vindt dat Huis&Erf vastgoed van onder andere zorginstellingen moet bouwen. En dat een kleine 16% vindt dat de corporatie ook het vastgoed van dergelijke instellingen moet overnemen.
Hij benadrukte vooral het percentage leden dat hiervan voorstander is. Maar in een vereniging waar democratie nog echt betekenis heeft, maakt niet een minderheid de dienst uit, wél de meerderheid. En die is uitgesproken tégen.
Deze discussie wordt vervolgd

 

artikel 28 juni 2006 op Weblog Ger Wouters

 

U bent hier