h

Extra ledenvergadering wordt georganiseerd door de leden zelf

30 augustus 2006

Extra ledenvergadering wordt georganiseerd door de leden zelf

Tonnie Wouters weet van geen opgeven. Directeur Phiferons heeft eerder laten weten geen de extra algemene ledenvergadering te willen organiseren. Dus doet Wouters het zelf. Zij vraagt de directeur de middelen ervoor ter beschikking te stellen.

Het conflict zit diep. Op de algemene ledenvergadering van december 2005 werd toegezegd dat de nieuwe directeur van bouwvereniging Huis&Erf in het voorjaar met de leden in discussie zou gaan over de extra, tussentijdse huurverhogingen.
Huis&Erf heeft deze extra huurverhoging niet nodig, toch wordt de huur van veel huizen tot €92,- per maand verhoogd als er een nieuwe huurder in het huis komt.

De toezegging tot een extra ledenvergadering is niet nagekomen. De directeur verschuilt zich nu achter het formele standpunt dat huurbeleid niet tot de competentie van de ledenvergadering behoort.
 directeur en raad van toezicht zijn wel welkomTonnie Wouters stelt dat de directeur daarin misschien wel gelijk heeft, maar dan had hij maar niet moeten instemmen met de toegezegde algemene ledenvergadering.

Het ex-bestuurslid van de bouwvereniging wil de extra algemene ledenvergadering nog in september van dit jaar organiseren. Wouters weet zich in haar verzoekt gesteund door ruimschoots voldoende leden

 

De brief van Tonnie Wouters d.d. 30 augustus als pdf-bestand

 

U bent hier